Nakamura Tome Superturn 4 för svarvning i mjuk & hårt

Nakamuran är störst i klassen med VDI 50 som standard infästning. Det gör maskinen mycket stabil i uppspänning av verktyg, vilket i sin tur medför bättre kvalitet och mindre risk för vibrationer.

Brother Borr,fräs och gäng maskin

2018 så blev delar av flänsproduktionen till viss del CNC styrd.  Maskinen kan även borra gänga och till viss del utföra enklare fräsoperationer.

Från skrivbord till maskinbord

Efter cadritning så bereds NC programmet för antingen för svarvning och/ eller CNC fräsing eller för borrning/gängning. Kundens egen ritning blir underlag för NC programmen.

Rondo 6 för rundbockning

Vår Rondo 6 kan bocka det mesta som kräver kraft. Få jobb har vi fått tacka nej till pga att kapacitet storleksmässigt saknas. Stora balkar och massiva järn går för det mesta bra att rundbocka här. På bilden till höger är ett exempel på balk som bockats i Rondo 6.

Massiva stål plattor blir ringar

Ytterligare ett exempel på vad vår Rondo 6 klarar av att bocka. 200 x 50 mm´s plattjärn!

Svetsning

Svetskapaciteten är god. Det finns alltid en migsvets till tunt eller tjockare material. Samt även för rostfritt utan att behöva byta gas eller tråd. Svetsning har alltid ingått i kärn verksamheten på Järnforsens Mekaniska.

Större balkar från Rondo 6....

Genom att dela upp balkarna i flera segment som kan transporteras på lastbil, så tillverkas balkar avsedda att svetsas samman till en över 20 meter i diameter som ring. Jobbet kräver inte bara en kraftfull bockmaskin utan också bra med utrymme i lokalen.

Automatisk kapline

Kapar olika längder snabbt och precist. Knappa in måtten som önskas och maskinen matar själv fram ämne efter ämne.

Fräsning med Tos F2V

Nyast i CNC familjen är en fräsmaskin från Tos.
Fräsen innebär högre kapacitet än vad som går att få ut ur Brother maskinen.  Flexibiliteten blir också bättre då vi kan köra vissa produkter i båda maskinerna.