Om oss

Med en lång tradition av att tillverka flänsar och att vara marknadsledande i legotillverkning av rundbockade större balkar är det med stolthet som vi för den traditionen vidare i en modernare anda. Fokuset går nu mer mot kvalitet och flexibilitet.
Järnforsens Mekaniska bryter också ny mark med att introducera Hårdsvarvning. Hårdsvarvning må vara nytt mellan väggarna på fabriken i Järnforsen, men tekniken vilar tryggt i lång erfarenhet på området bland personalen.

CNC teknologi introduceras

Visionen i företaget är att dra nytta av den kunskapen och brinnande intresse för tillverkning till nya höjder. Att t.ex ta fram mallar för flänsar manuellt var förr ett precisionsjobb som krävde hög nogrannhet och kompetens. Den typ av kompetens förs nu vidare på mer automatiska och numeriskt styrda maskiner som gör samma jobb till ännu bättre kvalitet.

Flänsar

Järnforsens Mekaniska Verkstad har ett 50-tal ständigt återkommande kunder när det gäller flänsar. Flänsar är och kommer säkert att vara dominerande produktgrupp de kommande åren, då vi satsar och utvecklar både sammarbete med kunderna och tillverkningsprocessen.